spinner

Apollo ensemble

za 12 okt 2019
Thema: Klassiek

vr 22 november 2019, 20:00, Grote Kerk, Hindeloopen: Yn âlde Fryske tsjerken

Van dit concert is nog geen uitzenddatum bekend.
kaarten voor dit concert

 

Apollo Ensemble met Herfstmuziek

In 1778 was de 22-jarige Mozart met zijn moeder in Parijs toen zij plotseling ziek werd en overleed. Een donkere periode voor hem. Terug in Salzburg schreef hij zijn misschien wel mooiste instrumentale werk, de symfonie concertante voor viool, altviool en orkest, met het ontroerende langzame middendeel, een klaagzang zonder woorden. Dit werk, samen met de symfonia concertante van Devienne, voor fluit, hobo, fagot, hoorn en orkest en de concertante van Cambini voor twee solo-violen en strijkers vormt een programma waarin de herfstkleuren doorklinken, net zoals in het gedicht “Herfstmuziek” van Adema van Scheltema waarop dit programma geïnspireerd is.

Het Apollo Ensemble brengt dit programma met 18 instrumentalisten. Solisten o.a. David Rabinovich / Catherine Manson / Kate Clark / Thomas Oltheten / Stefan Blonk

Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het internationaal toonaangevende muziekgezelschap, dat in verschillende bezettingen optreedt, speelt muziek van vroeg barok tot vroege romantiek. Het speelde op grote podia en festivals tijdens tournees door onder meer Australië, Rusland, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Kroatië en de Verenigde Staten. Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan bracht het Apollo Ensemble onlangs de cd Het Hoofd van Haydn uit. Het album verscheen in combinatie met de gelijknamige roman van Theun de Vries, die voor deze gelegenheid opnieuw werd uitgegeven. In maart / april jl. Bracht het Apollo Ensemble de Brockes-Passie van Telemann en i.s.m. het koor Cantatrix de Mattheus-Passie van J.S.Bach waarmee het een diepe maakte op pers en het publiek in heel het land.

Opname: Bert van Dijk, E06870