Search for:
spinner

Barokke kroningsmuziek in Documento

di 7 mei 2013

Vanwege de inhuldiging van koning Willem-Alexander lieten we in Documento van donderdag 9 mei om 15.00 uur feestelijke barokke kroningsmuziek horen. Coronation Anthems van Händel, maar ook de koninklijke cantate ‘Der Herr ist König’ van Telemann.

Coronation Anthems
De Coronation Anthems schreef G. F. Händel in opdracht van George II die in 1727 werd gekroond.
De Anthems "My heart is inditing" en "The King shall rejoice" zijn te horen in een Nederlandse uitvoering door Stadsknapenkoor Elburg en Dutch Baroque Orchestra olv. Sir David Willcocks.
 
Der Herr ist König
Ook klinkt de koninklijke cantate ‘Der Herr ist König’ van Georg Philipp Telemann. Telemann schreef deze cantate in dezelfde periode (rond 1727) als Händel zijn kroningsmuziek schreef voor koning George II.
Waarom Telemann deze cantate schreef, is niet bekend. Wel is bekend dat niemand minder dan Johann Sebastian Bach zelf aan deze cantate meewerkte bij de voorbereidingen ervan.
De uitvoering van deze cantate is in handen van Hermann Max met zijn Rheinische Kantorei en Das Kleine Konzert.
Natuurtrompetten
In deze Documento klinkt ook een feestelijke sonate van John Barrett en een lied van John Eccles door Evelyn Tubb gebracht, samen met The English Trumpet Virtuosi olv. de natuurtrompettisten Andrew en Mark Hoskins.
Uitzendingen:

  • maandag 29 april 19.00 – 20.00 uur
  • woensdag 8 mei  10.00 – 11.00 uur
  • donderdag 9 mei 15.00 – 16.00 uur

Bekijk hier de speellijst.