Search for:
spinner

Bart Vonk

zo 11 jun 2006

Op 25 augustus aanstaande hebben we een avond en nacht aan Bart Vonk opgedragen.

Wij zijn geschokt door het plotselinge overlijden van Bart Vonk. Hij werkte twaalf jaar voor de Concertzender als creatief radiomaker en hoofdredacteur wereldmuziek.
We verliezen in Bart een dierbare collega en vriend.
We zullen hem missen.
Alle medewerkers van de Concertzender.
Tekst door Frank de Munnik uitgesproken namens alle Concertzender medewerkers en vrijwilligers tijdens het afscheid van Bart:
Bart was een typische eigenheimer, en die zijn zeldzaam. Een mooie vent, een gedreven ouwehoer. En een hele goeie redacteur. Met liefde voor zijn vak. En met liefde voor mensen, ik heb hem nooit anders gehoord dan met volle inzet over zijn redactie, zijn vrijwilligers. Maandagochtend.
Rond de klok van tien.
Sjokkend, een rood jackie aan met achterop de naam van een onduidelijke slager uit Limburg. De spijkerbroek vertoont een prettige hoeveelheid slijtage.
Vonk begint zijn werkdag bij de Concertzender.
De lunch. Als Bart er is, vliegt de jongenshumor al snel over de tafel. Jongenshumor, u kent het wel. Vrouwen, voetbal en muziek. Een half uur later proberen we Bart definitief onder de tafel te krijgen door luidkeels te zeggen hoe wij denken over zijn uitzendingen met raga’s, Indiase muziek. Echter, hij slaat hard terug met de mededeling dat er een hele daguitzending komt met raga’s.
Die uitzending zal er nooit meer komen. En ook geen Grensverkeer. En geen recensies. En geen carnavals-CD. Bart’s bonte storm is plotseling gaan liggen.
Het is nu windstil rond zijn bureau.
Als een te grote kras op een plaat. Alles is gestopt. Er is iets bruut geknakt. En wie achterblijft, staat met lege handen en een hoofd vol schreeuwende vraagtekens.
Ergens in het vorige weekend is Bart gestopt met hardlopen en gevallen.
Ik hoop, wij hopen, dat Rainer Maria Rilke gelijk heeft, alle gelijk van de wereld, toen hij schreef: ‘en toch bestaat er Eén die rond dit vallen, oneindig zacht zijn handen heeft gebald’. Bart, ik hoop, wij hopen, dat je je nu geborgen weet.
Dat je hardloopt onder een milde zon.
Dat je eindeloos programma’s maakt.
Dat er ergens een hemels carnaval bestaat. Dag, Bart.
Op 25 augustus zullen we een avond en nacht aan hem opdragen: In Memoriam Bart Vonk I, In Memoriam Bart Vonk II, In Memoriam Bart Vonk III, In Memoriam Bart Vonk IV