Search for:
spinner

BellyDanceSuperstars

ma 9 mei 2005

Buikdansen is een hype deze dagen! Aanstaande maandag 9 mei kunt u de BellyDanceSuperstars bewonderen in het Lucent Danstheater in Den Haag. Vanavond een voorproefje in Wereldmuziek Actua!
In Nederland gebruikt men vaak de term buikdans. De officiële benaming in het Arabisch is echter ‘Raqs Sharqi’ dat ‘oriëntaalse dans’ betekent. Deze dans is inmiddels vele eeuwen oud. Door immigratie uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika kwam de dans naar de Verenigde Staten en Europa. Vanaf de jaren ’50 is er om de zoveel tijd weer een opleving; onlangs weer door toedoen van de popster Shakira. Momenteel is er weer veel aandacht voor de oriëntaalse dans door de Aletta Jacobs lezing op Wereldvrouwendag door Khaoutar Dharmoni.
Aanstaande maandag 9 mei de spectaculaire optredens van de BellyDanceSuperstars Veelal prachtige en zéér getalenteerde buikdanseressen uit Amerika. De BellyDanceSuperstars breken met oude tradities en tonen een opgefriste versie van de oriëntaalse dans met een enthousiast publiek als resultaat.
Om vast warm te draaien voor de show van maandag 9 mei van de BellyDanceSuperstars kunt u aanstaande vrijdag 6 mei om 18.00 uur in het programma Wereldmuziek Actua bij de Concertzender vast gaan luisteren naar buikdansmuziek uit de collectie van de in Nederland woonachtige buikdanslerares Adira Suleiman