spinner

Cantar Lontano en Stefan Temmingh terug in komend Festival Oude Muziek

di 17 mei 2016
Thema: Oud

Op vrijdag 20 mei in Concertzender Live (15.00-17.00 uur) zijn opnamen te horen van Cantar Lontano en blokfluitist Stefan Temmingh, musici die net als vorig jaar ook dit jaar in het Festival Oude Muziek in Utrecht optreden.

Het nieuwe programma van het Festival Oude Muziek 2016 is net (10 mei) bekend gemaakt! Daarin is te zien dat Cantar Lontano en Stefan Temmingh weer van de partij zijn; zij brengen Italiaanse barokmuziek, resp. muziek van Monteverdi en blokfluitconcerten van Vivaldi.

 

In het Festival Oude Muziek van 2015 voerde Cantar Lontano van dirigent Marco Mencoboni samen met het RossoPorpora Ensemble madrigalen uit van de Italiaan Alfonso Ferrabosco, die het madrigaal naar Engeland bracht. Zijn verfijnde en ingetogen madrigaalstijl was misschien niet zo extreem expressief als die van Marenzio of Luzzaschi, maar wellicht werden zijn madrigalen daarom juist zo populair.

 

De andere concertopname die we uitzenden is van de Zuid-Afrikaans sterblokfluitist Stefan Temmingh. Samen met de Duitse sopraan Dorothee Mields presenteert hij liederen van Purcell en andere werken uit de collectie van Boughton House. Deze collectie stond centraal in het Festival Oude Muziek van 2015.

 

Uitzendingen:

  • donderdag 12 mei 2016, 20.00 – 22.00 uur
  • vrijdag 20 mei 2016, 15.00 – 17.00 uur

 

Bekijk hier de speellijst in de programmagids.

 

Cantor Lontano

Cantor Lontano