Search for:
spinner

Carte blanche voor Courbois

wo 2 apr 2008

Op drie achtereenvolgende dagen, 30 november, 1 en 2 december 2007, trad drummer Pierre Courbois op in de Tuinzaal van De Burcht in Leiden. Wij waren erbij en hebben alles voor u opgenomen. Zondag 20 april het vierde concert!
Na Paul van Kemenade (in 2005), Guus Jansen (2003) en Yuri Honing (1999) kreeg Pierre Courbois drie dagen carte blanche. Als één der eersten in Europa experimenteerde hij met vrije geïmproviseerde muziek. Een halve eeuw later etaleert deze drummer met gouden handjes zijn muzikale verleden en heden met drie concerten in de Tuinzaal van De Burcht.
Deze Trilogie biedt een unieke gelegenheid om meesterdrummer Courbois in al zijn vormen en uitingen mee te maken. Een musicus met een imposante conduitestaat, een rijk oeuvre en een grote reputatie in binnen- en buitenland. In Leiden was hij vaak te gast, vooral bij jazzpodium Hot House en Burcht Jazz. Zijn eerste optreden was 50 jaar geleden, op 6 november 1957. In 1961 werd hij leider van het toen in Europa unieke Original Dutch Free Jazz Quartet.
Hij speelde met Nederlanders als Rein de Graaff, Willem Breuker en Hans Dulfer. Met grootheden als Eric Dolphy, Ben Webster en Mal Waldron. Hij maakte deel uit van talloze internationale jazzensembles. In 1994 ontving hij op het North Sea Jazz Festival de Bird Award. Als winnaar van de door de Jazzdienst uitgeschreven prijsvraag ‘Zoeklicht’ voert hij momenteel zijn beste composities uit door verschillende bezettingen: het Kwartet Courbois/Kühne, het Pierre Courbois Kwintet, het Vijf-Kwarts-Sextet en het Dubbel-Kwintet.
GONG DUO

WATERLAND TRIO

VIJFKWARTS SEXTET

COURHOF TRIO
Concertzender Live:

zondag 20 april, 12.02-13.00