Search for:
spinner

Cesar Costa

vr 5 jan 2007

Costa begon met zingen en gitaar spelen op zijn zeventiende als César Roel. Dat was samen met de rock ‘n’ roll band Los Black Jeans. Hun eerste plaat kwam uit in 1959 en de tweede stem was niemand minder dan de beroemde tenor: Placido Domingo. De band tekende bij Musart Records en veranderde de naam in Los Camisas Negras, maar dat was geen lang leven beschoren. Ze vielen al snel uit elkaar en César Roel ging verder solo als César Costa.
‘La Historia
de Tommy’ is zijn derde soloplaat en komt uit 1963. Op deze langspeler staan voornamelijk Spaanstalige covers van Amerikaanse hits uit de vroege jaren zestig.
Naast zanger is César Costa ook succesvol acteur in Mexico. In 1961 maakte hij zijn eerste film: ‘Juventud Rebelde’. In 1986 speelde hij de hoofdrol in de sitcom ‘Papa soltero’, een hitserie in Latijns Amerika waar ook een film van is gemaakt. Sinds de jaren tachtig heeft hij ook diverse talkshows op radio en televisie, onder andere ‘De Costa a Costa’ en nu ‘Ensalada César’.
Ter aanvulling draaien we nummers van Los Sinners, ook uit Mexico, van hun LP 'Rock con los Sinners' (1961). Spaanstalige Rock 'n' Roll-covers!