spinner

Clarence Barlow: Musica Algorithmica

Woensdag 25 juli om 20:00 uur in Thema: muziek als één grote mathematische puzzel.

De Brits/Indiase componist Clarence Barlow (1945) kan als geen ander muzikale magie toveren uit formules, wiskundige patronen en algoritmes. Perfect geconstrueerde muziek waarin Barlow keer op keer de lol van het creëren onderstreept. Een vrijwel onnavolgbaar muzikaal spel met muziekhistorie, techniek en complexiteit.
Toch weet Barlow zijn composities toegankelijk te houden door ingenieus gebruik te maken van herhaling, graduele processen en variatie.

De Nederlandse ensembles Modelo62 en Ives Ensemble hebben zich als geen ander vastgebeten in het oeuvre van Clarence Barlow. Begin jaren negentig was Barlow ook artistiek directeur van het instituut Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Dit voorjaar kwam een indrukwekkende oeuvre-overzicht van Barlow uit op dubbel-cd, waarvoor Modelo62 alle kamermuziek voor zijn rekening nam.

In deze Thema van 25 juli aandacht voor Clarence Barlow’s werk waaronder veel kamermuziek en zijn zelden gehoorde grootschalige ensemblewerk ‘Im Januar am Nil’.