spinner

Classical Encounters gaat online op zondag 17 mei

ma 11 mei 2020
Thema: Algemeen
Genre: Klassiek

Een kamermuziekfestival – kan dat wel digitaal? De nieuwe werkelijkheid waarin we met elkaar zo plotseling belandden, daagt uit tot het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Wat kan er nog wel, wanneer je je evenement zoals je het voor ogen had moet afblazen, of liever gezegd: wat kan er júíst nu?

Als muzikale pionier van het ‘nieuwe normaal’ besluit Classical Encounters het avontuur aan te gaan. Een festival dat steevast de ontmoeting opzoekt gaat ook online de encounter niet uit de weg. Muziek schept immers verbinding en biedt troost, elementen die juist nu onmisbaar zijn, zowel voor musici als luisteraars. Daarom kondigt Classical Encounters, even opgetogen als verkennend, de allereerste digitale editie aan: Classical Encounters Online.

Op zondag 17 mei nodigt artistiek leider Eva Stegeman iedereen die beschikt over een beeldscherm met internet van harte uit voor een digitale festivaldag, live vanuit de Lourdeskerk in Den Haag. Tijdens een livestream die om 12:00 begint en om circa 18:00 eindigt, luister je non-stop naar concerten, korte concertinleidingen, een minilezing, interviews en verrassende muzikale intermezzo’s. Het thema Variations, dat het thema was van de oorspronkelijke editie van 13 t/m 17 mei, blijft ook in deze online versie de rode draad.

info