Camerata Amsterdam | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Camerata Amsterdam

13 juni 1993, Van Gogh Museum, Amsterdam

Thema: Klassiek
Genre: Romantiek
Componisten: André Caplet | Claude Debussy | J B Vanhall | William Walton
Opnametechniek: Boris Nieuwenhuijzen

Werken van André Caplet, J B Vanhall en William Walton

Het kamerorkest “Camerata Amsterdam” werd opgericht met de gedachte niet alleen het bekende repertoire te spelen maar ook werk van vaak ten onrecht vergeten meesters. In bibliotheken en archieven wordt gezocht naar vergeten juweeltjes.
Speelt ook in theaterproducties.

Jeroen Weierink -dirigent- studeerde hoorn aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam. In 1989 werd hij hoornist bij de Nederlandse Omroep en ging hij zich aan het dirigeren wijden. Directielessen had hij van Eri Klas en wat het operarepertoire betreft liet hij zich inspireren door Alberto Zedda en Kees Bakels.
Was gast dirigent bij diverse orkesten in vele landen.

André Caplet (1878-1925) was een Franse componist, violist en dirigent en kreeg, naast zijn orkestraties van werken van Claude Debussy, vooral bekendheid door zijn gewijde muziek.

Symfonie in g allegro moderato; adagio; menuetto moderato; finale, allegro
Vanhall, J.B. 1739-1813
Camerata Amsterdam olv Jeroen Weierink
Legende (1903)
André Caplet (1878-1925)
Arno Bornkamp (altsaxofoon); Margo Buitenveld (hobo; Hans Petra (klarinet); Dymphna van Dooremaal (fagot); Edwin Blankenstijn, Theo Ploeger (viool); Robert Meulendijk (altviool); Arjen Uittenbogaard (cello); Edward Mebius (contrabas)
Two pieces for strings: Death of Falstaff; Touch her soft lips and part (uit de filmmuziek bij Henry V van Lawrence Olivier)
William Walton 1902-1983
Camerata Amsterdam olv Jeroen Weierink