spinner

Gaudeamus 2005: Ensemble Aleph

6 september 2005, Bimhuis, Amsterdam

Composities met contrasten verbeeldt door Ensemble Aleph

Ernest H. Papier zegt over zichzelf: ik ben een Franse muzikant met onzekere Germaanse invloed,noordelijk in de ziel, zuidelijk van overtuiging, oriëntaals van oriëntatie en autodidactische componist.

Seung-Won Oh, geboren in Korea, is een veelgeprezen componist die in de Volkskrant werd omschreven als ‘een naam om te onthouden’. Haar muziek is uitgevoerd in heel Europa, Noord-Amerika en Azië en overstijgt traditionele grenzen. Zoals criticus Mirjam Zegers schrijft: “Oh verbindt Oost en West, levendige beweging en stilte, puur geluid en ritueel theater, gelaagde structuren en transparantie.”

Cathy van Eck (1979 België / Nederland) is een componist, geluidskunstenaar en onderzoeker in de kunsten. Ze concentreert zich op het samenstellen van relaties tussen alledaagse objecten, menselijke performers en geluid. Haar artistieke werk omvat performances met live-elektronica en installaties met geluidsobjecten die ze zelf vaak ontwerpt. Ze is geïnteresseerd in het omzetten van haar gebaren in ongewone en verrassende relaties met geluiden, voornamelijk via elektronische middelen.

Helaas zijn van Dominique Clément geen biografische gegevens te vinden.

Ensemble Aleph

Vobiscum Dolorosa (1997)
Ernest H. Papier (Frankrijk, 1964)
Ensemble Aleph: Monica Jordan - Sopraan Christophe Roy - cello
Yaw-Unn I (2002)
Seung-Ah Oh (Zuid-Korea, 1969)
Ensemble Aleph: Monica Jordan - Sopraan Noëmi Schindler - viool Christophe Roy - cello Jean-Charles François - Percussion
Draadwerk (2004)
Cathy van Eck (Nederland, 1979)
Ensemble Aleph: Christophe Roy - cello Jean-Charles François - Percussion
Dépêches III (2005)
Dominique Clément (Frankrijk, 1959)
Ensemble Aleph: Monica Jordan - Sopraan Dominique Clément -klarinet Noëmi Schindler - viool Sylvie Drouin - accordeon Christophe Roy - cello Jean-Charles François - Percussion
Les 7 crimes de l'Amour (1979)
Georges Aperghis (Frankrijk, 1945)
Ensemble Aleph Monica Jordan - Sopraan Dominique Clément -klarinet Jean-Charles François - Percussion