spinner

Concertzender Actueel

di 8 mrt 2016
Thema: Klassiek

Luister woensdag 9 maart om 15:00 uur in Concertzender Actueel naar een boeiende lezing van Nikolaus Harnoncourt over het 4e deel van de 9e symfonie van Bruckner. Hij licht deze fragmenten toe en laat ze spelen door de Wiener Philharmoniker.

Woensdag 9 maart in Concertzender Actueel laten we een lezing horen van Harnoncourt. Het gaat over het 4e deel van de 9e symfonie van Bruckner. Lange tijd bleef het bij de 3 delen van de onvoltooide 9e symfonie; Bruckner stierf voor hij zijn 4e deel af had.


Een aantal pogingen zijn ondernomen om het 4e deel te reconstrueren, echter niets haalde het bij de genialiteit van Bruckner zelf.
Totdat Harnoncourt met de briljante ingeving kwam om de flarden en fragmenten van dit mysterieuze 4e deel die wel door Bruckner zijn achtergelaten, exact uit te voeren zoals Bruckner ze heeft opgeschreven.
Voor Brucknerfans een openbaring; gehavend en in de steigers ontvouwen zich nieuwe thema’s en een ontroerend koraal, aanwijzingen en aanzetten voor een coda dat eeuwig zal zwijgen.

 

Luister naar deze  boeiende lezing van Nikolaus Harnoncourt waarin hij deze fragmenten toelicht en laat spelen door de Wiener Philharmoniker.

harnoncourt bruckner

Uitzendingen:
woensdag 9 maart 2016, 15.00-17.00 uur
vrijdag 11 maart 2016, 11.00-13.00 uur

 

Bekijk hier de playlist van Concertzender Actueel.