spinner

Concertzender Live: Combattimento Consort Amsterdam met Maria B

di 15 jan 2008

Op 23 november 2007 hebben we in Muziekgebouw ‘t IJ in Amsterdam prachtige aria’s opgenomen, vertolkt door het Combattimento Consort Amsterdam met gastsopraan Maria Bayo.

Het Combattimento Consort Amsterdam speelt sinds de oprichting in 1982 onder leiding van artistiek leider Jan Willem de Vriend muziek uit de periode van 1600 tot 1800. Gezien het repertoire worden concerten in kleine en middelgrote bezettingen gegeven, maar ook oratoria en opera’s keren jaarlijks terug in de programmering van het ensemble.
Combattimento
foto: Bart van Os
De Spaanse sopraan Maria Bayo is net als het Combattimento Consort beroemd om haar gepassioneerde uitvoeringen van werken in diverse stijlen. Zij wordt beschouwd als een van de grootsten van haar generatie. Helderheid en sensualiteit koppelt ze moeiteloos aan expressiviteit en een meeslepende performance. De combinatie met Jan Willem de Vriend en de overige musici van het Combattimento Consort was een spannende! Op het programma aria’s van Händel, Hasse (Cleofide) en Nebra (Spaanse barok Zarzuela).
Klik hier voor meer informatie over het Consort
Concertzender Live, donderdag 17 januari, 20.00-22.00  – DAARNA ON DEMAND