spinner

Concertzender Live: Marvin Stamm & Bill Mays

ma 7 jan 2008

Concert van Marvin Stamm & Bill Mays, opgenomen tijdens het afgelopen North Sea Jazz Festival in de Madeira Zaal van het Rotterdamse Ahoy.

Het Marvin Stamm/Bill Mays Duo combineert de talenten van twee in de klassieke muziek opgeleide meesters van jazz en improvisatie. Trompetspeler Marvin Stamm en pianist Bill Mays hebben beiden gedurende hun professionele carri̬res aan de top gestaan van de jazz performance in groepen zoals de Stan Kenton en Woody Herman big bands, in veel kleine ensembles, en in de studio in Hollywood en New York. Als duo verkennen ze de schoonheid, de opwinding, de subtieliteit en de gratie van de wereld van muziek via werken uit The Great American Songbook, prachtige jazz standards, en zelfs klassieke muziek Рdit allemaal door de spontaniteit en interactie van jazz.
Het spelen van zo’n breed repertoire stelt het duo in staat die elementen die fans en luisteraars van alle genres koesteren in de schijnwerpers te zetten tijdens hun optredens in clubs en in concerthallen, op festivals en op podia door de hele wereld. Dankzij hun lange ervaring kunnen deze twee musikanten het publiek ook onderhoudend vertellen over de kunst en kneepjes van hun vak, muziek, waardoor de luisteraar deelnemer wordt van het proces. Marvin Stamm en Bill Mays verkennen de grote wijde wereld van de muziek.
Voor meer info over het duo: http://www.marvinstamm.com/StammMaysDuo.html

North Sea Jazz logo
Opnametechniek & Productie: NPS
Samenstelling: Rolf Buijs
Concertzender Live, zondag 13 januari, 12:02 – 13:00 DAARNA ON DEMAND