Search for:
spinner

Concertzender Live: Neco Novellas & Zuco 103

ma 7 jan 2008

Opnames die we tijdens Amsterdam World maakten op 17 november in het Muziekgebouw a/h IJ met in deze tweede uitzending aandacht voor Neco Novellas & Zuco 103.

De meeste artiesten op Amsterdam World legden een lang traject af om te arriveren waar ze nu zijn, maar Neco Novellas (de band van de gebroeders Anselmo João, Nelson en Isildo Johanhane) spant – zeker gezien hun jonge leeftijd – de kroon. Neco Novela (artiestennaam van frontman Anselmo João) leerde in zijn geboorteland Mozambique traditionele Chopi-muziek spelen, experimenteerde in Zuid-Afrika met jazz en rock, boekte in Portugal zijn eerste successen, en woont nu in Nederland, waar hij jazz en klassieke muziek studeerde. Een traject dat indrukwekkende muziek heeft opgeleverd. Al die muzikale bagage – van traditionele Afrikaanse muziek tot pop, rock, reggae, jazz en samba – neemt hij mee op de nieuwe cd ‘New Dawn – Ku Khata’ (World Connection). Op Amsterdam World presenteerde Neco – zanger, gitarist en frontman – zijn nieuwe nummers met een voltallige band met akoestische en elektrische gitaar, basgitaar, drums, piano en blazers.
Zuco 103
Zuco 103: Zuco 103, met als harde kern zangeres Lilian Vieira (Brazilië), drummer Stefan Kruger (Nederland) en toetsenist Stefan Schmid (Duitsland), is al jaren een van de beste live acts van Nederland. Hun Braziliaans getinte dansbare elektronica met jazzy improvisaties en samples, die door de charismatische Vieira van een natuurlijke en funky stem wordt voorzien, enthousiasmeert het publiek van Duitsland tot Brazilië. Hoewel Zuco 103 de laatste tijd steeds elektronischer aan het werk gaat, hebben ze op Amsterdam World juist een semi-akoestische set ten gehore gebracht. Daarin waren hun muzikale virtuositeit en de manier waarop deze drie muzikanten op elkaar zijn ingespeeld live mee te maken.
Eerste uitzending, klik hier!

Opnametechniek: Anton van Halderen
Productie & samenstelling: Rolf Buijs
Concertzender Live, zaterdag 12 januari, 12.02-14.00 – DAARNA ON DEMAND