spinner

Concertzender neemt op: Combattimento Consort Amsterdam

di 20 nov 2007

Op vrijdag 23 november gaan we in Muziekgebouw ‘t IJ in Amsterdam prachtige aria’s opnemen, vertolkt door het Combattimento Consort Amsterdam met gastsopraan Maria Bayo.
foto: Bart van Os
Het Combattimento Consort Amsterdam speelt sinds de oprichting in 1982 onder leiding van artistiek leider Jan Willem de Vriend muziek uit de periode van 1600 tot 1800. Gezien het repertoire worden concerten in kleine en middelgrote bezettingen gegeven, maar ook oratoria en opera’s keren jaarlijks terug in de programmering van het ensemble.
Voor meer over het Consort: http://www.combattimentoconsort.com/
De Spaanse sopraan Maria Bayo is net als het Combattimento Consort beroemd om haar gepassioneerde uitvoeringen van werken in diverse stijlen. Zij wordt beschouwd als een van de grootsten van haar generatie. Helderheid en sensualiteit koppelt ze moeiteloos aan expressiviteit en een meeslepende performance. De combinatie met Jan Willem de Vriend en de overige musici van het Combattimento Consort belooft een spannende te worden! Op het programma aria’s van Händel, Hasse (Cleofide) en Nebra (Spaanse barok Zarzuela).
Voor het volledig programma + reserveren: http://www.muziekgebouw.nl/