Search for:
spinner

Concertzender neemt op: Gaudeamus Vertolkers Concours 2009

di 21 apr 2009

Meer dan honderdtwintig jonge vertolkers van hedendaagse muziek binden van 20 t/m 26 april de strijd aan op het Internationaal Gaudeamus Vertolkers Concours. De Concertzender zal erbij zijn en het Concours voor u opnemen!
De jury bestaat dit jaar uit Wiek Hijmans, Luc Houtkamp, Stefano Scodanibbio, Steffen Schleiermacher en Lucas Vis. De drie winnaars van het concours ontvangen een geldprijs van € 4500,-, € 2250,- en € 1125,-. Een speciale prijs van € 2250,- wordt beschikbaar gesteld voor de beste uitvoering van een werk voor elektrische gitaar. Alle voorronden en de finale zijn voor het publiek toegankelijk.
Parallel aan het Gaudeamus Vertolkers Concours loopt de Week van de Kamermuziek; een week vol grootse muziek voor kleine ensembles, met moderne en postmoderne werken, al dan niet met elektronica en andere multimediale middelen. De concerten vinden plaats in Muziekgebouw aan ‘t IJ, het Conservatorium van Amsterdam en het Orgelpark.
In twee afleveringen besteedt Young Professionals Live aandacht aan deze hedendaagse muziekcultuur in het Conservatorium van Amsterdam, met opnames van vorige edities.
Klik op onderstaande link voor de speellijst:
Young Professionals Live, Gaudeamus Vertolkers Concours Deel 2, zondag 26 april, 12.00 – 13.00 

Deel 1 gemist? Luister On Demand!