spinner

Concertzender neemt op: Grachtenfestival Conservatorium Concour

zo 12 apr 2009

Op 12 april, Eerste Paasdag, strijden de meest getalenteerde leerlingen van de Nederlandse conservatoria tijdens de Grachtenfestival Conservatorium Concours om de Amsterdam Airport Schiphol Award. De prijs bestaat uit een geheel verzorgd lespakket van drie weken aan The Banff Centre, de prestigieuze muziekopleiding in Alberta, Canada. Het publiek kiest deze middag ook een winnaar: die van de PodiumPrijs. Deze prijs bestaat uit een optreden op het Grachtenfestival 2009.
 
De jury van gerenommeerde musici staat onder leiding van Maartje van Weegen. Verder zitten in de jury: Hans van den Boom (presentator AVRO Klassiek), Taco Kooistra (cello), Mariette Petkova (piano), Geoffrey Madge (piano), Claron McFadden (zang), Mark Lubotsky (viool) en Lex Eisenhardt (gitaar). De middag wordt gepresenteerd door Hans Haffmans, programmeur van het Grachtenfestival en presentator bij Radio 4.
GF 2008
Foto: Ronald Knapp
Het zevende Grachtenfestival Conservatorium Concours wordt gehouden in het Conservatorium van Amsterdam. Aanvang: 13.00 uur. Prijsuitreiking: 17.30 uur.
Blazers
Foto: Ronald Knapp
Klik hier voor meer informatie over de deelnemers van het concours
Klik hier voor meer informatie over het concours & kaartjes
Klik hier voor meer informatie over het Grachtenfestival 2009 (15 t/m 23 augustus)