spinner

Concertzender neemt op: Lazzo Matumbi

do 11 sep 2008

Zaterdag 13 september treedt Braziliaanse fenomeen Lazzo Matumbi op in het Bimhuis in Amsterdam. De Concertzender zal erbij zijn en het concert voor u opnemen!
Uit het persbericht:
Een mix van invloeden uit Afrika, Amerika en Bahia maakt Lazzo Matumbi tot één van de grootste ikonen van de Braziliaanse zwarte muziek. Lazzo begon al te componeren als 13 jarige, toen hij in de buurt van Gantois woonde, het belangrijkste afro-Braziliaanse religieuse huis in Salvador, Bahia. Toentertijd was hij een jonge percussionist die sterk door de afro-bahian ceremonielel drums was beinvloed, terwijl hij ook nog eens straalverliefd was op de muziek van James Brown en Marvin Gaye, die hij via TV en
radio uitzendingen had leren kennen. 
In het begin van de jaren negentig is Lazzo begonnen als de lead zanger van de afro-bahian groep Ylê-Aye, en trok hij veel publiek met zijn diepe stem en accorden vol swing en weeklacht. De basis van Lazzo Matumbi’s werk blijft merkbaar de stempel dragen van de beste Amerikaanse blues zangers en natuurlijk ook zijn afro-bahian achtergrond. De blend van Bahia met New Orleans heeft een uniek artiest voortgebracht, die zelfs onmisbaar is geworden in het hedendaagse Braziliaanse muzikale landschap.
Na het concert is er een Braziliaanse feest met DJ Paulão (Club Olele).
Voor meer informatie en kaartjes: www.bimhuis.nl