spinner

Concertzender neemt op: Tong Tong Festival 2007 bij de Pasar Ma

za 19 mei 2007

De Concertzender gaat een keur aan artiesten op het Tong Tong Festival 2007 opnemen. Het Festival is het culturele programma van de Pasar Malam Besar in Den Haag (17 t/m 28 mei op het Malieveld, Koningskade, Den Haag).
Het Tong Tong Festival 2007 heeft de uit Bali afkomstige virtuoze jazzgitarist I Wayan Balawan (1973) uitgenodigd, een van de beste gitaristen die Indonesië heeft voortgebracht. Zijn bijnaam ‘Magic Fingers’ dankt hij aan de bijzondere manier waarop hij gitaar speelt. Balawan ‘tapt’ op de gitaar: zijn linkerhand slaat de akkoorden aan en speelt de baspartijen terwijl zijn rechterhand de melodie tapt. In het Bintang-Theater treedt Balawan op met zijn eigen band Batuan Ethnic Fusion en speelt hij enkele nummers samen met fluitist Chris Hinze, een van de eerste muzikanten die niet-westerse muziek mengde met jazz, en als Haags-Indische muzikant een brug met het themaprogramma de Indische wortels van de Haagse jazz.
Ook op het programma staat het Orkestra Melayu Singapura,
Krontyoung (moderne bewerkingen van krontjong), en het
Orkes Keroncong Alunan Jakarta. De Concertzender zal op een later tijdstip al dit moois uitzenden, maar on demand is muziek te horen van de groepen die op het Tong Tong optreden: op 16 mei in de agenda in de Ochtendeditie en op 18 mei in Wereldmuziek Actua.
Voor meer informatie: http://www.pasarmalambesar.nl/