spinner

Conservatorium van Amsterdam vaste bespeler van de Concertzende

za 11 apr 2009

Het Conservatorium van Amsterdam gaat een unieke samenwerking aan met de Concertzender. Vanaf januari 2009 zullen op de Concertzender programma’s met concerten van conservatoriumstudenten te horen zijn. De programma’s worden gemaakt door de studenten zelf, die zich dit jaar voor het eerst konden inschrijven voor het keuzevak ‘Radiomaken’.
Vanaf januari 2009 zullen de eerste uitzendingen van de studenten te horen zijn: vier uur per week concerten uitgevoerd door Amsterdamse conservatoriumstudenten. Later zullen de programma’s beschikbaar komen voor een nieuw digitaal themakanaal ‘Young Professionals’.

Studenten leren radiomaken
Professionals van de Concertzender en Radio 4 gaan de studenten lesgeven in programmamaken, tekstschrijven en presenteren van radioprogramma’s. De studenten van het conservatorium zijn erg enthousiast over het nieuwe vak. “De nieuwe cursus begint pas eind 2008 en er is al veel animo,” aldus Jurjen Soeting, organisator van de cursus vanuit het Conservatorium. “Wij zijn het eerste conservatorium in Nederland dat zijn studenten het vak radiomaken aanbiedt.”

Conservatorium projecten voor groter publiek
“Wij zijn erg blij met deze bijzondere samenwerking,” aldus Sem de Jongh, programmamaker van de Concertzender en gastdocent. “Er worden zoveel kwalitatiefgoede concerten en uitzonderlijke projecten georganiseerd op het Conservatorium. Dankzij dit project zullen deze optredens voor het eerst ook voor een groter publiek toegankelijk zijn.”

Meer informatie
De eerste uitzending is in januari 2009, op de Concertzender, uitzenddata worden ter zijner
tijd bekend gemaakt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jurjen Soeting, coördinator van dit project: email: j.soeting@ahk.nl telefoon: 0624672167.