Search for:
spinner

Cymbalom Legacy

za 31 mei 2008

Muziek documentaire
Miklós Lukács is een Hongaarse cymbaal virtuoos en Roma. Hij mengt traditionele zigeunermelodieën met klassieke harmonieën, hedendaagse jazz en popmuziek op een manier zoals een cymbaal nooit eerder klonk. Lukács weet de archaische reputatie van het cymbaal te doorbreken en gebruikt zijn talenten om het instrument steeds opnieuw te herontdekken als een ‘onuitputtelijke schatkist’. Miklós Lukács treedt ondermeer op tijdens Oerol 2008 op Terschelling van 8 t/m 22 juni.
 
Regisseur te gast in de studio!
Mano Camón (1974) is een Nederlands-Mexicaanse filmmaker en fotograaf. Zijn eerdere werk als manager van wereldmuziek-acts geeft hem een uniek perspectief van waaruit hij muziek en culturen onderzoekt in zijn films en fotografie.
 
Camón studeerde af in Utrecht met een filmperformance over de roots van de zigeunerflamenco. Een fusie van live perfomances van zeven verschillende artiesten met animatie en documentair filmmateriaal. Sindsdien werkte hij op filmsets in Andalusië (Spanje) en in de Braziliaanse Amazone, waar Mano Camón een fotoportretserie maakte van Braziliaanse zigeuners die leidde tot een solo expositie in het Museo de la Ciudad
in Querétaro, Mexico (2002).
 

Sinds hij Amaní Productions oprichtte in 2004, heeft Camón gewerkt als cameraman en de montage gedaan voor verschillende documentaires en roadmovies, concertregistraties en promofilms voor muzikanten, labels en boekingskantoren. Nadat hij weer een paar jaar het internationale management had gedaan voor de Hongaarse zangeres Beáta Palya, richt Mano Camón zich nu weer volledig op fotografie en filmmaken.