spinner

Programmamaker / Presentator – Roel Janssen

 

Roel Janssen is de presentator en samensteller van het programma ‘Space Exposure’.

“Ik ben (muziek) journalist en eindredacteur en ik heb ruim vijf jaar lang fulltime gewerkt voor het popmagazine ‘LiveXS’. Dat was een enorm leerzame, muzikale periode waarbij ik ontzettend veel nieuwe releases, concerten en festivals heb besproken en honderden artiesten heb geïnterviewd. Mijn specialisatie was daarbij vooral de hiphop en elektronica. Na de periode bij ‘LiveXS’ heb ik freelance geschreven voor publicaties als ‘FRET’, ‘State Magazine’, ‘Hiphopinjesmoel’ en ‘Reload’. Voor het radioprogramma ‘NightLiveXS’ op Kink FM heb ik een paar jaar de coördinatie gedaan van concertbesprekingen. Vóór die tijd heb ik veel bij radiopiraten, internetstations en lokale omroepen in Noord-Brabant gedraaid.”

Uitdagend

“Ik wilde al heel lang weer wat doen met radio en dan niet de geijkte paden betreden, maar iets uitdagends en anders doen dat wat iedereen al doet. Muziek onder de aandacht van de luisteraar brengen die je eigenlijk nergens anders hoort. Bij de Concertzender krijg ik die mogelijkheid en vooral het authentieke en orthodoxe karakter van de studio spreekt me aan. Dit is radio zoals het hoort, zonder overbodige computerschermen en webcams die de intimiteit van radio verpest hebben.”

Boards Of Canada

“Ik heb thuis een behoorlijke cd-verzameling en kan naast veel pop, rock, alternative, hiphop, triphop, funk, soul en jazz putten uit een flink arsenaal aan elektronische muziek, maar zelf ga ik ook op zoek naar nieuwe releases of ik krijg tips van een vriend die bij de platenwinkel Plato werkt. Mijn favoriete act uit het elektronica-genre is het Schotse duo Boards Of Canada. De sfeer die zij oproepen met hun muziek valt qua diepgang, intensiteit en melancholie met niets anders te vergelijken. Pure analoge elektronica boordevol nostalgie. Andere favorieten van mij zijn onder andere Autechre, Aphex Twin, Speedy J, The Orb, The KLF, DJ Shadow en The Prodigy uit hun rave en breakbeat tijdperk, maar er is zovéél! Andere passies naast muziek, concerten bezoeken en schrijven zijn hardlopen, natuur, reizen, internet, voetbal en Scandinavische crimeseries.”