Search for:
spinner

Deel 2 van Vooruitblik FOM 2011

zo 21 aug 2011

Bij Documento in de herhaling op maandag 29 augustus deel 2 van onze Vooruitblik Festival Oude Muziek 2011. Hierin acte de présence van Graindelavoix, Cantica Symphonia, Profeti della Quinta en Mala Punica.

Op de foto: Björn Schmelzer leidt Graindelavoix (c) Koen Broos
Graindelavoix treedt 2 keer op tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht. Samen met dansgroep Rosas verzorgt deze eigenzinnige Belgische groep o.l.v. Björn Schmelzer het openingsconcert op 26 augustus met de titel ‘Cesena: Muziek uit de Codex Chantilly’.
Dinsdag 30 augustus laat Graindelavoix een mis en motetten van Palestrina horen.
In deze Vooruitblik hoort u Graindelavoix met muziek van Alexander Agricola en Juan de Anchieta van hun cd ‘Cesus’.
Verder aandacht aan de groep Cantica Symphonia o.l.v. Giuseppe Maletto. Op 27 augustus treedt het ensemble op tijdens het Festival. U hoort in dit programma een motet van Costanzo Festa.
Op zondagavond 28 augustus treedt vocaal ensemble Profeti della Quinta op. Zowel in dit concert als in ons programma laten de zangers Joodse gezangen van Salomone Rossi horen.
Tot slot aandacht aan Mala Punica, een oude bekende van het Festival Oude Muziek. Deze Italiaanse groep o.l.v. de blokfluitist Pedro Memelsdorff doet op di. 30 augustus de Ars Nova in Rome herleven.
In Documento laat Mala Punica muziek horen van de 15e-eeuwse Italiaanse componisten Matteo da Perugia en Anthonello de Caserta.
Documento: maandag 29 augustus 2011, 10.00 – 11.00 uur
Herhaling:

  • zaterdag 10 september
  • 10.00-11.00 uur


MalaPunica.jpg

Mala Punica