spinner

Donderdag thema-avond Nederland

ma 27 sep 2010

Op donderdag 30 september is onze pop-folkavond geheel gevuld met Nederlandse muziek. 5 uur, waarin een grote verscheidenheid aan Nederlandse producties is te beluisteren. Met specials rond o.a. Bram Stadhouders Korps, The Mount Fuji Doomjazz Corporation, The (LAW-RAH) Collective en The Schismatics.
Namen die o.a. zullen passeren, zijn:
– Erectromorph
– Von Zendolf Remixed By Transfolmer
– Machinefabriek
– Jan Pieterszoon Sweelinck
– H.J. Bennink
– Joost Visser
– Wander
– Duffhuës
– Cochon Blue
– Meindert Talma & The Negroes
– St. Jan
– Rudy & His Fascinators
– Bwana 3
Bram Stadhouders Korps
Speciale aandacht is er voor het Bram Stadhouders Korps. Stadhouders zelf is op dit moment 1 van de allergrootste talenten die in Nederland rondlopen.
Hilary Jeffery
Verder passeert de Amsterdamse trombonist Hilary Jeffery de revu. Hij is een andere razendsnel stijgende ster binnen het alternatieve jazz-improcircuit. Samen met bassist Jason Kohnen (Bong Ra) vormt hij The Mount Fuji Doomjazz Corporation en The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble.
Concert Stadhouders en Jeffery
Op 7 oktober geven beide ensembles een concert in OT301 in Amsterdam.
Film ‘de Storm’
Vorig jaar liep Nederland massaal naar de bioscopen om het nieuwste drama ‘de Storm’ te zien. Ooit heeft de Nederlander Bauke van der Wal onder de naam The (LAW-RAH) Collective deze watersnoodramp verklankt op zijn album 1953.
Een grensoverschrijdende productie, waarbij Hiekelien van den Herik de teksten op indrukwekkende wijze voor haar rekening nam. ‘Live’ in de muziekzalen een ervaring. In ThE BlessinG ForcE hoort u een groot deel van dit album.
The Schismatics
Maar er is ook een terugblik op het werk van The Schismatics. Muziek uit 1983-1997. Drijvende kracht achter The Schismatics was Han Buhrs.
Begin jaren 1980 ontmoette Buhrs de zangeres Yvonne Kroese. Geïnspireerd door haar stem, ging hij speciaal voor haar teksten schrijven.
In dezelfde tijd werkt Buhrs ook samen met saxofonist Rutger van Otterloo en al snel besloten ze een trio op te richten onder de naam The Schismatics.