spinner

Download hier het nieuwe weekschema

di 14 feb 2012

Maandagavond 6 februari startte het nieuwe uitzendschema bij de Concertzender. Voor trouwe luisteraars is dat niet onopgemerkt voorbijgegaan. Wilt u een handig overzicht? Lees dan verder.

klik om te downloaden
Sinds 6 februari heeft de Concertzender een nieuw, moderner en uitgebreider schema. We hebben besloten de programma’s anders in te richten om de muziek beter te laten passen bij het tijdstip van de dag.
Daarnaast maken we van deze gelegenheid gebruik om 3 nieuwe programma’s te introduceren:

  • Cantina Brazil: actuele Braziliaanse muziek
  • Nieuw Verschenen: nieuwe cd’s met wereldmuziek
  • Kraakhelder: hedendaagse elektronische ambient

Heldere weekindeling
Van de aloude puur verticale programmering gaan we in het nieuwe schema voorzichtig richting een meer horizontale lijn.
Dit houdt in dat op doordeweekse dagen overdag meer klassiek klinkt en ’s avonds meer jazz, wereldmuziek en pop. Bij klassiek horen ook oude muziek, opera, nieuwe muziek en culturele raakvlakken.
Zaterdag staat grotendeels in het teken van jazz, wereldmuziek en pop. De zondag is weer klassiek van karakter.
Soepele overgangen
Een belangrijke reden voor deze verandering is dat de oude programmering soms radicale overgangen bevatte. Voorheen werden op één dag alle stijlen uitgezonden.
Er was een goede kans dat u om 13.53 uur een strijkkwartet van Haydn hoorde en om 14.01 uur werd getrakteerd op elektronische avant-gardemuziek met psychedelische trekjes uit Rusland.
Beide hebben hun bestaansrecht op de Concertzender, maar niet vlak na elkaar. Verrassen mag en moet zelfs bij de Concertzender, maar we willen de luisteraar, u dus, niet van ons vervreemden.
Flexibel schema
Toch zijn er genoeg momenten waarop we van het nieuwe schema afwijken. We hebben zorgvuldig gekeken of programma’s uit de jazz of wereldmuziek passen bij de dagprogrammering. En die zijn er.
Toegankelijke programmering
Uiteraard is het voor de verstokte Concertzender-fan even wennen, maar wij hopen dat u en toekomstige luisteraars de weg naar de Concertzender makkelijker weten te vinden door deze duidelijkere profilering.