Search for:
spinner

Edison voor Johannette Zomer

vr 27 jun 2008

Sopraan Johannette Zomer heeft onlangs een Edison gekregen voor haar opname van Bachcantates met het Engelse barokorkest Florilegium. In de middag-Entrata van 3 juli een klein dubbelportret van haar, samen met de Vlaamse tenor Stephan van Dyck.

Johannette Zomer
Johannette Zomer en Stephan van Dyck touren allebei, samen met hun eigen begeleiders, in november 2008 door Nederland, in het nieuwe seizoen oudemuziek. In Entrata van 26 juni/3 juli alvast een voorproefje van deze twee geweldige barokzangers.
In dit programma "Zomer en Van Dyck" zingt Johannette Zomer Franse barokliederen, begeleid door theorbist Fred Jacobs van hun CD L’Esprit Galant. Ook is ze te horen in drie aria’s van Johann Sebastian Bach, uit zijn Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach.
Vlaams tenor Stephan van Dyck kunt u horen in Franse barokmotetten van Pierre Bouteiller, samen met het gambaduo Les Voix Humaines. Ook kunt u luisteren naar het begeleidend ensemble van Stephan van Dyck, Private Musicke, met Italiaanse muziek uit de 17e eeuw.
Tot slot van Entrata zijn de twee zangers in duet te horen in twee liederen van Stefano Landi, samen met L’Arpeggiata olv Christina Pluhar.
Stephan_Van_dyck_2.jpg
Stephan van Dyck

Entrata, Zomer en Van Dyck, donderdag 3 juli, 13u – 14u.