spinner

Four Fabulous Female Voices

wo 26 mei 2021
Thema: Jazz
Genre: Vocaal (jazz)

vrij 28 mei, 18:00 uur – Holland Jazz.
Vier jazzstemmen, elk met een eigen sound en karakter. Luister en geniet!

Het Arnhems Conservatorium stuurde haar weg, maar dat belette Masha Bijlsma niet
een succesvolle, veelgevraagde jazzvocaliste te worden. Op haar door Hein van de Geyn geproduceerde album Lopin’ (2003) treffen we onder meer pianist Rob van den Broeck, trompettist Jarmo Hoogendijk en (vader) Dries Bijlsma aan de drums. De arrangementen zijn bijzonder fraai.

Simone Honijk is 38 als ze haar besluit haar hart te volgen. Ze stopt met haar werk als  personeelsfunctionaris en gaat aan het Conservatorium van Amsterdam Vocal Jazz studeren. “De beste keuze die ik ooit heb gemaakt.” In 2017 verschijnt haar derde cd From This Moment On. De begeleiding is in handen van een pianotrio. Gastsoliste is trompettiste Ellister van der Molen. Lekkere relaxte bop.

Maaike den Dunnen studeerde bij Fay Claassen, en behaalde later een master aan het conservatorium van Graz. In 2013 verschijn haar debuutalbum Arrival, waarop ze deels is omringd door musici uit Oostenrijk. Een aantal stukken, waaronder Photographs, is van haar eigen hand.

Samensteller van dit programma, Jan Verwey, is de mondharmonicaspeler op het live-album The Kick of the Blues (1994) van Colette Wickenhagen (foto). De zangeres en haar begeleiders gaan er in I Thought About You flink tegenaan. Het daarop volgende Round Midnight vormt daarmee een mooi contrast in emotionele expressie.