spinner

Future Takamba en Issa Bagayogo

za 23 okt 2010

Rasa, Utrecht: donderdag 28 oktober 2010 om 21:00 uur vindt het concert plaats van Future Takamba en Issa Bagayogo (+ afterparty met DJ mps Pilot).
De Concertzender maakt hier opnames van.

De Takamba-trancemuziek uit de zuidelijke Sahara werd internationaal bekend door de Malinese groep Tartit die onlangs nog in RASA optrad. Deze hallucinerende muziekstijl inspireerde DJ/producer mps PILOT (Horst Timmers) tot het oprichten van de cross-overgroep Future Takamba. In dit multimediaproject komt de muziek van vijf Takamba muzikanten en twee danseressen van de Malinese groep Super 11 samen met de elektronische muziek van DJ mps PILOT en visuals van VJ Lotte de Man.
Het tweede deel van de avond is gereserveerd voor Malinees Issa Bagayogo, naast zanger een begenadigd bespeler van de harpluit kamele n’goni. Met zijn spannende mix van roots, dub, afrorock en beats zet Issa eigenhandig de ‘electro-Afrique’ op de wereldkaart: niet zomaar een fusie van twee culturen, maar een doorontwikkelde nieuwe stijl binnen de toch al zo rijke Afrikaanse dansmuziek.