Search for:
spinner

Gambomaan en Palladian Ensemble

do 22 okt 2009

Twee muzikale portretten in de oude-muziekavond van do. 22 oktober: bij Entrata staat de Nederlandse gambist Ralph Rousseau Meulenbroeks in het herfstzonnetje en bij De Oude Speeldoos het Engelse Palladian Ensemble.

The Palladian Ensemble
Bij De Oude Speeldoos hoort u in het muzikaal portret van The Palladian Ensemble vooral muziek van Nicola Matteis. Met deze 17e eeuwse Engelse muziek maakten de originele leden van dit ensemble Pamela Thorby (blokfluit), Rachel Podger (viool), Joanna Levine (cello en gamba) en William Carter (theorbe en gitaar) hun debuut. Dit bleek bij de leden zelf en bij het publiek zo in de smaak te vallen, dat ze besloten als ensemble door te gaan. Later verving gambiste Susanne Heinrich de celliste Joanna Levine, en in deze nieuwe bezetting nam het Palladian Ensemble op een speelse manier vele cd’s op.
In De Oude Speeldoos hoort u een collectie uit deze cd’s. Veel Matteis dus, maar ook Blow, Purcell, Simpson, Weldon, Turini, Buonamente, Telemann, Leclair, Rebel en F. Couperin.
De Oude Speeldoos, portret The Palladian Ensemble: donderdag 22 oktober, 20.00 – 22.00 uur
Herhaling: vrijdag 30 oktober, 14.00 – 16.00 uur
 
Ralph Rousseau Meulenbroeks.jpg
Ralph Rousseau Meulenbroeks (foto: Dierk Hendriks)

Ervoor, bij Entrata, een muzikaal portret van de Nederlandse ‘Gambomaan’ Ralph Rousseau Meulenbroeks. Hij heeft niet alleen met oude muziek succes geboekt, ook met Franse chansons en in het theater scoorde hij hoge ogen. Met als hoogtepunt zijn Edison Klassiek Publieksprijs voor zijn cd ‘Chansons d’amour’ met Lenny Kuhr.
In deze Entrata is de Gambomaan te horen met uitsluitend oude muziek van Louis de Caix d’Hervelois, Tobias Hume en Marin Marais.

Entrata, De Gambomaan!: donderdag 22 oktober, 19.00 – 20.00 uur

Herhaling: vrijdag 30 oktober, 13.00 – 14.00 uur