spinner

Grootmeesters Indiase muziek treden op in Den Haag

wo 1 nov 2017
Thema: Wereld
Genre: Indiase Raga

Op zaterdag 18 november 2017 treden Swapan Chaudhuri en Ken Zuckerman op in Theater a/h Spui in Den Haag. Deze eenmalige voorstelling is een primeur in Nederland met twee grootheden uit de Indiase klassieke muziekwereld. Indiase klassieke muziek is grotendeels gebaseerd op improvisatie en sleept het publiek mee in de wereld van gevoelige melodie├źn en complexe ritmes.

Swapan Chaudhuri behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van tabla. De virtuoos is samen met artiesten zoals Ravi Shankar en Ali Akbar Khan verantwoordelijk voor het verspreiden van Indiase klassieke muziek buiten India. Hij staat bekend om zijn heldere klankproductie en de uitvoering van verfijnde composities op de tabla. Buiten India heeft hij ook op internationaal vlak veel bekendheid verworven: zijn albums genaamd Legacy (1997) en Passing on the Tradition (1998) waren beide genomineerd voor een Grammy-award.

Ken Zuckerman is een bijzondere naam binnen de Indiase klassieke muziek. De Amerikaanse sarod-speler is een discipel van de wereldberoemde sarod-meester Ali Akbar Khan. Samen met Khan heeft hij wereldwijd opgetreden en is uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde sarod artiesten. Het album genaamd Diaspora Sefardi (2009) waar Zuckerman een deel van uitmaakte was eveneens genomineerd voor een Grammy-award. Ken Zuckerman en Swapan Chaudhuri treden al 35 jaar samen op en zijn voor het eerst samen te beluisteren in Nederland.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hnt.nl* of aan de kassa van Theater a/h Spui.

*Volledige ticketlink: https://www.hnt.nl/voorstellingen/998/Dharohar_Foundation/Swapan_Chaudhuri_Tabla_en_Ken_Zuckerman_Sarod_

 

  • Raag Sindhi Bhairavi

  • Raag Basant Mukhari: