Search for:
spinner

Hans Dulfer presenteert: Front Runnin’, vanaf januari iedere di

di 1 jan 2013

Met trots kondigen wij aan dat saxofonist Hans Dulfer vanaf januari met een wekelijks programma komt met de titel Front Runnin’. In dit uur presenteert hij zijn favoriete muziek die hij aanvult met anekdotes en ervaringen uit zijn rijke muzikale loopbaan.

Hans Dulfer werd geboren in Amsterdam op 28 mei 1940. Hij leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant, met tenoristen als Coleman Hawkins en Ike Quebec als inspiratiebron. 
Eind jaren 60 formeerde hij zijn Heavy Soul Inc. en maakte deel uit van het Theo Loevendie Consort en Ritmo Natural. Daarna volgden eigen groepen zoals Reflud, De Perikels en Future Groove Express. In de jaren 90 brak hij door in Japan; van het album Big Boy uit 1994 zijn er inmiddels 65.000 verkocht.
In 1969 ontving Hans Dulfer de Wessel Ilcken Prijs en in 1993 de Bird Award van het North Sea Festival. Hij was betrokken bij de oprichting van het Amsterdamse Bimhuis in 1974, was enige tijd directeur van Paradiso en publiceerde talloze artikelen over jazz die ook in boekvorm zijn verschenen.
Dulfer treedt al tientallen jaren elke woensdagavond op in het Amsterdamse jazzcafé Alto en is overigens de vader van altsaxofoniste Candy Dulfer.
Front Runnin’ is iedere dinsdagavond te beluisteren van 22.00 tot 23.00 uur. Het programma wordt op de navolgende zaterdag om 16.00 uur herhaald.
Bekijk hier de playlist van de 1e uitzending op 1 januari 2013.