spinner

Holland Baroque en Eric Vloeimans winnen Edison Klassiek Publieksprijs 2017

ma 20 nov 2017
Thema: Algemeen

De cd ‘Carrousel’ heeft de Edison Klassiek Publieksprijs 2017 gewonnen. De Edison werd op zondag 19 november tijdens de live-uitzending van Podium Witteman uitgereikt aan Holland Baroque en Eric Vloeimans in De Hallen in Amsterdam.

De jury kende ook Edisons toe aan pianist Arcadi Volodos (solist instrumentaal), Carolyn Sampson (solist vocaal), Nicolas Altstaedt & Fazil Say (Kamermuziek), het Gewandhausorchester Leipzig met dirigent Andris Nelsons (orkest), MusicAeterna olv Teodor Currentzis (opera), de cd-box Rostropovich: Cellist Of The Century (in de categorie documenten) en pianiste Beatrice Rana (categorie ontdekkingen).

Vorige week werd al bekend dat fluitiste Lucie Horsch, koor Cappella Amsterdam en dirigent en organist Ton Koopman in de prijzen waren gevallen.

De Edison is de oudste en meest gerenommeerde muziekprijs in Nederland. De nominaties werden bepaald door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury onder voorzitterschap van Mischa Spel, muziekredacteur en recensent bij de NRC. Vervolgens was het aan het publiek om te kiezen wie de Edison Publieksprijs zou winnen.

Eerder dit jaar werd in het programma Nouve Musiche al extra aandacht aan deze CD gegeven. Luister het programma hier terug.

Foto: Wouter Jansen