spinner

Instrumentale variaties uit Bourgondië

di 14 mei 2019
Thema: Oud

In Concertzender Live van 9 mei 2019 opnamen van het Festival Oude Muziek 2018 en van Vokalprojekt 31.

Het lied L’homme armé mag gerust tot de lijfliederen van de Bourgondiërs worden gerekend. Maar die hadden er minstens nog één: De tous biens playne. Een bijzonder concert bestaat uit instrumentale zettingen van dit lied, door Van Ghizeghem, Busnois en Morton. De muziek is bedrieglijk eenvoudig, maar wordt vanwege haar complexiteit juist zelden uitgevoerd. Een uitvoering door Doulce Mémoire, tijdens het Festival Oude Muziek van 2018, namen we op.

Vokalprojekt 31
Vokalprojekt 31 is een baanbrekend ensemble van vocalisten en is specialist in de uitvoering van 31-toonsmuziek uit de renaissance, vroege barok en de huidige eeuw. In dit concert zingen de zangers madrigalen van de Italiaanse componist Nicola Vicentino en briljante madrigalen van Carlo Gesualdo. Ook klinkt werk uit de 21e eeuw, vaak geïnspireerd op 16e en 17e eeuwse muziek.

Luisteren
Op 9 mei 2019 zond de Concertzender deze opname uit. Die uitzending kunt u hier opnieuw beluisteren. Of u stemt af op de Concertzender, voor de herhaling van het concert, op 17 mei 2019 tussen 15 en 17 uur.