spinner

Inventions for Radio #14 Live met het Void Pointers Ensemble

di 22 jan 2013

In deze live-uitzending van Inventions for Radio staat woensdagavond 23 januari (23.00-00.00 uur) het Void Pointers Ensemble centraal. Een groep van 5 HKU-studenten van de afdeling muziektechnologie neemt de luisteraar mee op een reis langs interactieve algoritmische composities, live-coding met commentator en gestructureerde improvisaties.

"Brommende laptops en knarsende strijkplanken passeren de revue in deze kijk in de keuken van de klankkunstenaar. Een groep van 5 HKU-studenten van de afdeling muziektechnologie neemt de luisteraar mee op een reis langs interactieve algoritmische composities, live-coding met commentator en gestructureerde improvisaties van het Void Pointers Ensemble. Binnen een uur delen diverse specialisten hun inzichten op de geluidskunst en zal er een wervelwind van speelse klanken over de spreekwoordelijke ether golven."
Aldus het Void Pointers Ensemble, bestaande uit: Tijs Ham, Eric Magnée, Dianne Verdonk, Mark IJzerman, Dave Mollen, Aryan Oosterbroek en Roald van Dillewijn.
Interactieve radio via Twitter
Tijdens de uitzending zal er een interactieve algoritmische compositie ten gehore gebracht worden die u, als luisteraar, kunt beïnvloeden via Twitter! Hoe dit alles in zijn werk treedt?
Volg:@beepsoundhku (http://www.twitter.com/beepsoundhku)
Zie voor meer informatie onze programmagids en het persbericht