Search for:
spinner

Inventions for Radio #17 met Kim Cascone

wo 24 apr 2013

In Inventions for Radio stond woensdag 24 april om 23.00 uur de Amerikaanse componist en elektronische muziek specialist Kim Cascone centraal. In ‘Subtle Listening’ brengt hij de luisteraar in contact met meditatieve klanken en structuren.


Cascone realiseerde zich op een dag dat er geen goede gehoortraining was voor geluidskunstenaars. “Terwijl muzikanten solfège leren en soundengineers leren hoe ze audioproblemen kunnen oplossen, is er geen formele methode voor geluidskunstenaars om hun gehoor te trainen.” Hij legde zich toe op aanleggen van een collectie meditatie- en luisteroefeningen. Deze presenteert hij in zijn “Subtle Listening” workshops. Woensdag 24 april laat Cascone bij de Concertzender twee van zijn stukken horen in het programma Inventions For Radio.

Hoofdtelefoon op  
Cascone raadt de luisteraar aan om het programma, voor optimaal resultaat, met hoofdtelefoon te beleven.
Over Kim Cascone 
Kim Cascone studeerde elektronische muziek aan het Berklee College op Music, Boston, Massachussets, audio engineering aan het Institute of Audio Research, New York City, en elektronische theorie aan het RCA instituut in New York. Cascone werkte onder meer voor David Lynch als music editor voor Twin Peaks en Wild at Heart.
Workshop
Op zaterdagmiddag 27 april verzorgt Cascone een workshop Subtle Listening en op zondag 28 april een optreden, beide in QBus, Leiden. Kijk voor meer informatie over de workshop op Facebook: https://www.facebook.com/events/536614459695166/
Uitzending  
Electronic Frequencies – Inventions For Radio #17: Subtle Listening – Woensdag 24 april om 23.00 uur. Voor meer informatie kijkt u in de programmagids