spinner

Inventions for Radio: Secret Thirteen presenteert Pinkcourtesyphone

di 21 jan 2014
Thema: Crosslinks

Woensdag 22 januari om 23.00 uur in Inventions For Radio kon u luisteren naar een speciale mix samengesteld door Pinkcourtesyphone, een alias van installatie- en geluidskunstenaar Richard Chartier (1971).

Richard Chartier wordt beschouwd als één van de prominente figuren in de huidige reductionistische electronische klankkunst. Deze vorm wordt ook wel getypeerd als "microsound" en/of Neo-Modernistisch.

 

“Secret Thirteen Mix 085” is een geleidelijk veranderende mix met als highlights eclecticisme, modernisme en minimalisme. Chartier construeerde een collosaal meesterwerk door 35 diverse en complexe werken aan elkaar te koppelen, uitgegeven tussen 1958 en 2013.

 

Door werk uit te zoeken binnen deze periode – waarin muzikaal veel gebeurde – reduceert Chartier de spanning tussen de composities en ontwikkelt hij een kristalheldere hedendaagse eenheid.

 

Dit zeer gelaagde werk creëert veelzijdigheid, rijkheid en fascinatie die constante aandacht van de luisteraar vraagt. Het is alsof Chartier intuïtief weet wanneer en hoe hij aandacht moet trekken door diverse geluidsvormen te betrekken in het vormen van nieuwe karakteristieke texturen van bekende werken.

 

Dromerige melodieën, schilderachtige atmosferen en vloeiende ritmiek gaan naadloos in elkaar over en bouwen een schilderachtige muzikale installatie. Vanuit het stilistische perspectief voegt Chartier muziek samen van experimenteel, ambient, abstract tot lo-fi, techno en industrieel, maar laat altijd ruimte voor verrassing.

 

Expressieve tijdloze werken door artiesten als 
Tod Dockstader, Conrad Schnitzler, CoH, Coil, Pita en Rainforest Spiritual Enslavement zullen als muziek in de oren klinken voor de 'Die-Hard' muziek fanaten.

 

In het werk zijn bovendien vier exclusieve werken van Pinkcourtesyphone zelf verweven.

 

Deze aflevering werd gecureerd door Secret Thirteen.

Voor volledige informatie raadpleegt u de programmagids