spinner

Kein Tag ohne Bach-Stiftung

zo 13 okt 2019
Thema: Oud
Genre: Barok

Van maandag 14 t/m vrijdag 18 oktober krijgt Geen dag zonder Bach een Zwitsers tintje: Geen dag zonder Bach-Stiftung of wel: Kein Tag ohne Bach-Stiftung!

Elke dag staat in het teken van een solist, die regelmatig optreedt met de J.S. Bach-Stiftung uit Zwitserland. Dus een hele week cantates en aria’s en duetten van een solist, met ervoor dagelijks een gehele cantate waarin de solist zingt.

Rudolf Lutz

In Geen dag zonder Bach zijn regelmatig cantates te horen die opgenomen zijn door de J.S. Bach-Stiftung St. Gallen. Dit muziekgezelschap olv dirigent Rudolf Lutz valt op door prachtig opgenomen werk van hoog niveau maar vooral ook door altijd weer een uitstekende bezetting van solisten.
De J.S. Bach-Stiftung kent een hoge en geoliede productie: 4 CD’s per jaar met op elk steeds 3 cantates, DVD’s van de concerten en er is een prachtige website.

Deze week (van 14 t/m 18 oktober en van 21 t/m 25 oktober) extra aandacht voor een aantal solisten die regelmatig te horen zijn bij uitvoeringen van het Chor & Orchester der J.S. Bach-Stiftung.
Elke dag een volledige cantate waarin de solist optreedt, met daarna telkens delen uit diverse cantates.

Afl. 741 van Geen dag zonder Bach op maandag 14 oktober staat in het teken van sopraan Núria Rial, de dinsdag van bas Dominik Wörner, en de woensdag staat tenor Daniel Johannsen in de schijnwerpers.