spinner

Kill Bill, Vol. 2

vr 4 mei 2007

Kill Bill is de vierde film van filmregisseur Quentin Tarantino. Toen Tarantino aan het verhaal begon, besefte hij algauw dat de film te lang zou worden. In plaats van te gaan snoeien in de montage heeft hij dan maar beslist om de film in twee delen uit te brengen. Volume 1 kwam in oktober 2003 uit, Volume 2 volgde korte tijd later in april 2004. Beide delen zijn geproduceerd door Miramax Films (zie ook de andere Tarantino-films).
In Volume 2 dienen er nog drie namen afgestreept te worden voordat The Bride’s honger naar wraak kan worden gestild: Bills jongere broer Budd, de eenogige bitch Elle Driver, en Bill, ‘the man’ himself. Het lijkt zo goed als zeker dat er korte metten gemaakt gaan worden met Budd en Elle, en dat ook de satanische Bill niet aan zijn noodlot zal ontkomen. Beatrix (In dit deel wordt The Bride’s naam prijsgegeven) volgt in dit deel een aantal cursussen in Oosterse vechtkunst. Daarnaast wordt dieper ingegaan op wat er op dag gebeurde dat Beatrix ging trouwen. Aan het einde van de film doodt ze de Bill. Hij blijkt echter hun kind te hebben opgevoed. Samen met haar kind bouwen ze een nieuw bestaan op.
Tarantino maakt veelvuldig gebruik van citaten en diverse stijlkenmerken. De twee delen kunnen ook gezien worden als een eerbetoon aan de Chinese en Japanse martial art films uit de jaren 1970 en 1980, alsmede aan Reservoire Dog, Bruce Lee en Jackie Chan. Ook in de keuze in de muziek zijn alleen maar verwijzingen en citaten te vinden. Tarantino onthulde in een interview dat hij de muziek gebruikte uit zijn soundtrack collectie.