spinner

Kung fu hustle

wo 6 mei 2009

‘Kung Fu Hustle’ uit 2004 is geregisseerd door Stephen Chow. De soundtrack is gecomponeerd en uitgevoerd door Raymond Wong.  
Kung Fu Hustle speelt in het China van de jaren veertig.
Sing wil lid worden van Hong Kong’s meest beruchte gangsterbende, de ‘Axe Gang’, maar hij kan niet eens een mes hanteren. De bende is van plan hun territorium uit te breiden en werpt een begerig oog op Pig’s Sty Alley, een heilige straat bevolkt door mysterieuze lieden.
Sommigen zijn zelfs ‘kung fu meesters’ in vermomming. Als zij de bende op hun donder geven, dan gaan de remmen los. De Axe Gang voert de spanning op, en stuurt steeds dodelijker vechtersbazen op hen af. Hoe dat afloopt kun je zien op dvd.
 
De soundtrack is grotendeels gecomponeerd door Raymond Wong en uitgevoerd door het ‘Hong Kong Chinese Orchestra’. De score imiteert traditionele Chinese muziek uit zwaardvechtfilms. Naast Wong’s composities en diverse bewerkingen van traditionele Chinese muziek, zijn er ook klassieke composities verwerkt in de score, zoals delen uit ‘Zigeunerweisen’ van Pablo de Sarasate en ‘Sabel Dans’ van Aram Khachaturian. Kung Fu Hustle werd genomineerd voor de “Best Original Score Film” tijdens de vierentwintigste ‘Hong Kong Film Awards’.