spinner

La Mujer de Mi Hermano

vr 27 apr 2007

(Argentinië / Mexico / Peru / Verenigde Staten 2005)
La Mujer de Mi Hermano was een groot kassucces in Mexico en in heel Zuid-Amerika.
De ietwat trage en oppervlakkige film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jaime Bayly. De cast bestaat voornamelijk uit populaire soapies zoals Barbara Mori, Christian Meier and Manolo Cardona, en is geregisseerd door Ricardo de Montreuil. Het verhaal zit als een tele-novela vol romantiek en intriges.
De aantrekkelijke Zoë komt er na 10 jaar huwelijk achter dat ze een hoop passie mist in haar getrouwde leven. Zonder dat ze er bewust op uit is, wordt ze verleid door de broer van haar echtgenoot. Er ontpopt zich een gevaarlijke driehoeksrelatie vol wraak, geheimen en passie.
De soundtrack met muziek die geïnspireerd is op de film, bevat voornamelijk lichte, populaire en alternatieve electro-latin liedjes van Andrea Echeverri, Nortec Collective, Sara Valenzuela, Mexican Institute of Sound, The Pinker Tones en de in NYC gevestigde opkomende ster Pacha. Heel herkenbaar is ‘Blue Monday’, de hit van de Engelse new-wave band New Order uit de jaren 1980. Tanghetto heeft daar een soort van electro-tango versie van gemaakt. Ook is de originele muziek gecomponeerd door Angelo Milli die bij de film hoort in de CD opgenomen.