spinner

Le Guess Who?

ma 4 nov 2019

Van donderdag 7 tot en met 10 november vindt in Utrecht Le Guess Who? plaats.

De dertiende editie van Le Guess Who? stond centraal in de X-Rated programma’s van zondag 20 oktober en zondag 3 november, van 21:00 tot 23:00 uur.

Luister terug via deze link: X-Rated; 20 oktober 2019.

Luister terug via deze link: X-Rated; 3 november 2019.

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld.

Op vrijdag 8 november is de Concertzender aanwezig in de Janskerk. Daar maken we opnamen van Klavikon, Sarah Davachi, King Midas Sound en Maarten Vos.

Gedurende vier dagen neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en werfkelders. Satellietevenementen zoals exposities, installaties, filmvertoningen, sessies, markten en gratis muziekprogrammering nemen bezit van Utrechtse horeca, pleinen, filmhuizen, galeries en de verborgen hoeken van de stad.

Le Guess Who? focust op artiesten die de grenzen van genres opzoeken én verleggen. Naast eigenwijze popmuziek wordt onder meer niet-westerse muziek, (free)jazz, avant-garde, folk, krautrock, psychedelica, drone, ambient en modern gecomponeerd gepresenteerd, met vooral veel mengvormen en kruisbestuivingen van deze genres.

Door de jaren heen is Le Guess Who? uitgegroeid tot internationaal toonaangevend festival, dat bekendstaat om de laagdrempelige manier waarop grensverleggende muziek uit de hele wereld wordt gepresenteerd. In 2018 kwamen bezoekers uit maar liefst 52 verschillende landen, waaronder bijna heel Europa, maar ook China, Japan, Zuid-Afrika, Rusland, Mozambique, Brazilië en Australië.

Luister naar opnamen van voorgaande Le Guess Who? edities.

In deze aflevering de volledige concert opnamen van Coby Sey en Jozef van Wissem. En een deel van het optreden van Julianna Barwick tijdens de 24 Hour Drone Fest in 2014.

In deze uitzending opnamen uit 2017, gemaakt in De Helling. In deze aflevering de volledige concert opnamen van William Basinski en GAS.

In deze uitzending vier verschillende Han Bennink impro-sessies, die we op 9 en 10 november 2017 opnamen in Kytopia en TivoliVredenburg.

Ga voor info over het gehele festival naar: www.leguesswho.nl