Search for:
spinner

Lone Wolf and Cub

wo 1 jul 2009

De serie ‘Lone Wolf and Cub’ komt oorspronkelijk van de auteur Kazuo Koike en Goseki Kojima,voor het eerst gepubliceerd in 1970. Het verhaal is uiteindelijk bewerkt voor 6 films, 4 theaterstukken en een televisieserie en gaat over Ogami Ittō, een Shogun’s beul die een Dōtanuki gevechtszwaard gebruikt. Onteerd door valse beschuldigingen van de Yagyū clan, is hij gedwongen om wraak te nemen. Samen met zijn 3-jarig zoontje, Daigoro, neemt hij wraak op de Yagyū clan en staan ze bekend als de "Lone Wolf and Cub".
De films zijn gebaseerd op de manga en staan ook bekend als Sword of Vengeance. De eerste drie films zijn geregisseerd door Kenji Misumi. De films erna zijn geregisseerd door resp.  Buichi Saito, Kenji Misumi and Yoshiyuki Kuroda.
De films zijn voor een Amerikaans publiek gemaakt. Waarschijnlijk is hierom de muziek een eclectische mengeling van traditionele Japanse geluiden met Amerikaanse muziek uit de jaren zeventig (vorige eeuw).  De componisten zijn Hideakira Sakurai en Kuuihiko Murai.