Search for:
spinner

Luiz Bonfa

vr 1 feb 2008

Op de vaalgroene hoes staat het echtpaar Luiz Bonfa en Maria Toledo in aparte kaders opgesteld. Bonfa met zijn gitaar op knie uitdagend in de camera kijkend. Maria staat half achter een boom verscholen dromerig voor zich uit te kijken. De LP ‘Braziliana’ is voor de internationale markt bedoeld want onder het rijtje titels staat ‘and others’. Ook op de achterkant commentaar van muzikant en producer Bobby Scott uit New York.
De soundtrack van “Black orpheus” uit 1959 heeft er voor gezorgd dat Caetano Veloso, Antonio Carlos Jobim en Luis Bonfa internationaal bekend zijn geworden en dat Bossa Nova en Samba op de wereldkaart zijn gezet. Luiz Bonfa heeft het nummer “Manha de Carnaval” gecomponeerd dat tot de dag van vandaag uitgevoerd wordt. Luiz Bonfa is behalve componist ook een begenadigd gitarist. In zijn muziek gebruikt hij alle kleuren die het complexe Brazilië te bieden heeft. Alleen daarom al wordt hij door Bobby Scot gezien als mister ‘Brasil’. Op de LP is ook de lieftallige eega van Bonfa te horen, Maria Toledo. Zij heeft de gave om een intieme sfeer te creëren waardoor je nog dichter tegen de speaker aan wilt zitten.
 
Als aanvulling laten we een aantal instrumentale nummers van de  CD ‘Solo in Rio 1959’ van Smithsonian Folkway Recordings horen.