spinner

Malando in de schijnwerpers

wo 7 jan 2009

Op de eerste vrijdag van de maand kunt u luisteren naar een serie over Malando in het programma Klankenstapper. (Voortaan worden de wereldmuziekprogramma’s op de vrijdagavond uitgezonden en woensdagmiddag herhaald.)
De Nederlander gaat slecht om met zijn coryfeeën. Een man als Malando zou na zijn dood in een Zuid-Amerikaans land jaarlijks worden herdacht in kranten, tijdschriften, radio en TV. In Holland heeft het 10 jaar geduurd voordat een Tv-station, ná vele vergeefse verzoeken van fans van bijvoorbeeld Willy Alberti, eindelijk eens aandacht aan hem besteedde. Hetzelfde geldt voor Malando, die weliswaar een opvolger heeft in de persoon van Danny ‘Malando’ Overweg, maar die voor het grote publiek allang een vergeten fenomeen is.
En een fenomeen wás het. Terwijl élke 2 jaar het Malando-orkest nog door Japan wordt uitgenodigd om een uitgebreide tournee te maken voor volle zalen, horen we een journalist zeggen dat Danny ‘de zoon van Malando is’! Zóveel weten we er dus nog van. In Japan wordt Malando geëerd door op het podium een stoel neer te zetten met daarop een roos ter nagedachtenis aan deze grote man. In Nederland hebben we gelukkig de Concertzender, die ons nog even kan herinneren aan het vele werk dat door Arie Maasland (want zó heette hij echt) is verzet tot meerdere glorie van Nederland. Klik hier en lees verder
Klik hier om deel 1 terug te luisteren.
Deel 2 wordt uitgezonden op 9 januari om 19:00 (hh 14 januari 13:00)
Deel 3 wordt uitgezonden op 6 februari om 19:00
(hh 11 februari 13:00)