spinner

De Matthäus luisteren met je (klein)kind

zo 18 mrt 2018
Thema: Klassiek | Oud
Genre: Barok

Nu terug te luisteren!

Op donderdag 15 maart om 16:15 vond er een bijzondere uitzending plaats, live vanuit de Waalse Kerk in Amsterdam. Onder de naam Hemel en Aarde selecteerde Ton Koopman stukken uit Bachs Matthäus Passion voor een kinderconcert, waarin het lot van Jezus verteld wordt. Luister met uw (klein)kind naar dit bijzondere concert via het Concertzender Live-themakanaal op de website van de Concertzender.

Luister hier de opname terug:


In samenwerking met Ton Koopman, Marieke Koopman en Boudewijn Scholten presenteert het Seizoen Oude Muziek een bijzonder kinderconcert in de Waalse Kerk in Amsterdam, onder de naam Hemel en Aarde.
Koopman maakte voor kinderen vanaf zes jaar een kernachtige selectie van koren en aria’s uit de Matthäus Passion, die hij uitvoert precies zoals Bach het bedacht, met koor, solisten en orkest. Actrice Marieke Koopman speelt daarbij de dochter van stadhouder Pontius Pilatus, zij stelt haar vader indringende vragen over Jezus’ lot: voor kinderen invoelbaar gemaakte dilemma’s bij Bachs prachtmuziek voor alle leeftijden.

De Concertzender neemt dit concert op en zendt het live uit via deze live-stream. Deze productie is een samenwerking tussen de Concertzender, Classic FM en MeloMe.

 

Met:

  • The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir olv. Ton Koopman
  • Marieke Koopman, actrice
  • Boudewijn Scholten, acteur

 

Uitzending:
Donderdag 15 maart om 16.15 uur via het Themakanaal Concertzender Live op de Concertzender

Kijk voor meer informatie over het kinderconcert op de site van de Waalse Kerk.