Search for:
spinner

Muziek op Schrift in Scryption in Tilburg

vr 28 okt 2005

Muzieknotaties in allerlei vormen: in oude handschriften, in beeldende kunst, muzieknotatie voor blinden, aktienotatie, speeldozen enz.
Zaterdag 22 oktober (herhaling dinsdag 25 oktober) wordt in het programma ‘Muziek op Schrift’ een indruk gegeven van wat er allemaal wordt getoond in Museum Scryption in Tilburg: van het oudste muziekschrift op een kleitablet ( 1300v Chr.) tot saxofonist John Coltrane. De tentoonstelling loopt van Zondag 16 oktober 2005 t/m zondag 19 maart 2006.

Kern van Muziek Op Schrift is de tentoonstelling in het Scryption. Daar zijn bijzondere muziekboeken, handschriften, gedrukte partituren, instrumenten, muziekautomaten en attributen voor muzieknotatie te zien, vanaf de middeleeuwen tot nu. Veel nationale bibliotheken, instituten en particulieren hebben bruiklenen voor de tentoonstelling afgestaan.
Computerpresentaties, films en muziekfragmenten geven extra dimensie aan het getoonde. De bezoeker kan ook zelf aan de slag: zowel voor kinderen als voor volwassenen zijn er in het museum allerlei activiteiten.
Voor meer informatie: www.scryption.nl
HET BOEK ‘MUZIEK OP SCHRIFT’
Naar aanleiding van het project verschijnt in oktober een publicatie onder dezelfde naam, Muziek Op Schrift, waarin alle genoemde onderwerpen door deskundigen worden beschreven.
Het boek is bedoeld als een standaardinleiding over muzieknotatie en is als zodanig toegankelijk geschreven en voorzien van honderden verhelderende illustraties. Het boek zou niet mogen ontbreken in de boekenkast van de professional, de muziekstudent en de muziekliefhebber.
Voor meer informatie: www.scryption.nl
DE DAG VAN DE MUZIEKNOTATIE
Zondag 23 oktober 2005 11.00 – 22.00 uur:
SCRYPTION Op zondag 23 oktober 2005 vindt in het Scryption een Dag van de Muzieknotatie plaats met lezingen, concerten, demonstraties en een workshop. Op deze dag, die van 11.00 uur tot 22.00 uur duurt, geven componisten, uitvoerenden en deskundigen van naam hun (muzikale) visie op allerlei aspecten van muzieknotatie en uitvoeringspraktijk.
Voor meer informatie: www.scryption.nl