Search for:
spinner

Nacht met Franse baroktragedies

za 29 aug 2009

Aan het begin van het Festival Oude Muziek is er bij de Concertzender in de nacht van za. 29 op zo. 30 augustus een hele nacht met Franse barokmuziek te beluisteren. U hoort integrale uitvoeringen van Tragédies en Musique van Jean-Philippe Rameau en André Cardinal Destouches door Franse topensembles.

Jean-Philippe Rameau
De voornamelijk autodidactische Franse componist André Cardinal Destouches was de belangrijkste schakel tussen de dood van Jean-Baptiste Lully in 1687 en de première van de opera ‘Hippolyte et Aricie‘ van Jean-Philippe Rameau in 1712.
Van deze drie componisten hoort u zaterdagnacht 29 augustus de Tragédies en Musique ‘Callirhoé’ (Destouches) en ‘Hippolyte et Aricie’ (Rameau), en de korte opera ‘Idylle sur la Paix’ (Lully). Dit wordt afgewisseld met een orkestsuite van Lully en instrumentale Suites van een tijdgenoot van Destouches: Jacques-Martin Hotteterre.
Andre Cardinal Destouches.jpg
André Cardinal Destouches
Uitvoeringen zijn in de beste Franse handen: Le Concert Spirituel olv Hervé Niquet, Les Musiciens du Louvre olv Marc Minkowski, La Simphonie du Marais olv Hugo Reyne tekenen voor de Tragédies en Musique. De Suites van Hotteterre worden door een bijzonder Frans ensemble uitgevoerd, dat bestaat uit Philippe Allain-Dupré, traverso. Yasuko Uyama-Bouvard, klavecimbel. Philippe Pierlot, viola da gamba. Vincent Dumestre, theorbe. Jean-François Bougès, traverso.
De Nacht: Oude muziek, Tragédies en Musique: zaterdagnacht 29 augustus 00.00u. – zondagochtend 30 augustus 06.00u.