Search for:
spinner

Nieuw! Themakanaal Folk it!

di 28 jul 2009

De folkredactie van de Concertzender laat van zich horen middels het nieuwe themakanaal Folk it!. Het kanaal bevat bijna 100 uur aan luisterplezier.
Folkmuziek is weer helemaal terug! Deze trend heeft de Concertzender opgepikt in september 2007 toen de eerste aflevering van Folk it! werd uitgezonden. In de loop van de tijd is gebleken dat folk geen eenduidige term is. Hierdoor en door de samenstellers met een verschillende visie op het genre is het programma opgesplitst in Folk it! (alternative) en Folk it! (XL). Hoewel er duidelijk overlappingen zijn – folk maar ook wereldmuziek zijn als organische entiteiten die in elkaar overvloeien – is de sfeer van de twee programma’s wel degelijk verschillend. Folk it! (alternative) neigt naar de hippie- en psychedelische popmuziek terwijl folk it! (XL) traditioneler van aard is. Maar beide programma’s laten duidelijk zien dat folk groeit en bloeit en dat er inmiddels talloze subgenres zijn zoals progressieve folk, freakfolk, dark folk, balfolk, singer-songwriters, rockfolk en ga zo maar door.
Vanaf nu kunt u deze afleveringen achterelkaar beluisteren in ons nieuwe themakanaal Folk it! Laat u verrassen en verbreden met nieuwe cduitgaven en oude(re) opnames uit een breed folklandschap
Klik hier om direct op het themakanaal te komen.