spinner

Nieuwe serie: Music & Politics

wo 13 feb 2019
Thema: Jazz

Vittorio “VIC” Dellacasa struint onvermoeibaar door alle muziekstijlen. Als musicus nam hij funk, soul and vocale jazz op. Als verzamelaar bezit hij duizenden opnames en meer dan honderd vintage instrumenten.

En hij werkte jaren als producer voor live shows, waaronder voor Stevie Wonders wereldtournee Songs in the Key of Life in 2014. Vittorio steunt de Concertzender. Vanaf deze maand doet hij dat ook in de vorm van het nieuwe programma Music & Politics, dat maandelijks wordt uitgezonden als onderdeel van JazznotJazz.

Music & Politics
Mensen maken muziek en muziek maakt ons menselijk. De relatie tussen mens en muziek bestaat als eeuwen en verloopt meestal – maar niet altijd – in harmonie. In de eerste aflevering van ‘muziek en politiek’ kunt u luisteren naar de relatie tussen noten, ritmes en politiek activisme, in relatie tot het alledaagse leven. U hoort onder meer tracks van Dorothy Ashby, Taylor Haskins, la La mela di Odessa (1920) door Area, Nancy Wilson & Cannonball Adderley, The Dave Brubeck Quartet en les Amazones d’Afrique.

‘…We not gonna teach anything talking. We gonna learn everything listening..’